onsdag, juni 17, 2009

Jokersjef

Du tenker kanskje at en sjef er en sjef. Vel, en Jokersjef er og blir noe for seg selv.
Jokersjefen kan være sint, irriterende, uimotståelig sjefete og enkelte ganger litt kranglete. Men det gjelder bare 0,001% av tiden de bruker på å være, nettopp, en Jokersjef. Og de bruker mye tid på det!

Jeg har to flotte eksempler på Jokersjefer som bruker mye tid på det. Ved et kjapt regnestykke kan jeg finne ut at de bruker 99,999% av sin tid på å være Jokersjef.

Det er heller ikke bare fingrene på tastaturet de bruker. De bruker ryggen når de bærer de tyngste eskene, og potetene, ikke minst. De bruker høyre arm når de sender varene til kunden varsomt langs rullebåndet. De bruker venstre hånd når de leverer kvitteringen fint i kundens hånd. De bruker beina når de går fram og tilbake mellom reolene for å se hvordan varene, og kundene, har det. De bruker lårmusklene når de plasserer hermetikkboksene på nederste rad. De bruker smilemusklene - hele tiden, uten å bli slitne.

Det høres fantastisk ut, og det er det også.

I dag fikk jeg oppleve to Jokersjefer i et herlig samspill. Han ene ville at jeg skulle jobbe hos han neste uke, mens det jo var hos han andre jeg egentlig skulle jobbe. De snakket sammen. Argumenterte hver for seg. Han ene var i en lite-ansatte-krise, mens han andre var i feriemodus(det kan vel ikke kalles krise?). Han i feriemodus var på vei til å gi opp sin ene uke med ferie. Sju dager av 365, hva er vel de verdt sånn i det store? Det var nok tanken hans. Han var på vei til å fortelle sine barn at årets ferie ville bli avlyst, kona kunne bare glemme å sole seg et annet sted enn hagen i år. Men da snur den lite-ansatte-krise-sjefen om og sier han nok skal få orden på det. Feriemodus-sjefen skal selvfølgelig ikke ofre ferien sin for ham. De forstår hverandre.
Feriemodus-sjefen har og vært i lite-ansatte-krise, mens den lite-ansatte-krise-sjefen har og vært en feriemodus-sjef.
Det er jo noe av de fine med Jokersjefer. De er forskjellige, men allikevel så fantastisk like!

Det kan tilogmed en som liker ulikheter like.

3 kommentarer:

  1. Oj, det var nesten litt trist. Men hva gjør lite-ansatte-krise sjefen nå da?

    SvarSlett
  2. Han jobber ekstra mye selv. Og har bestemt seg for å ansette flere:) dvs nye Jokerkollegaer:D

    SvarSlett
  3. ahh..det var jo en ganske søt historie. Selv om det virker litt vanskelig å være jokersjef noen ganger, så tar de det med et smil!
    Dette minna jo litt om den historien din
    Astrid med de jokersjefene på re som hjelper hverandre i nedgangstider :)

    SvarSlett