søndag, juni 21, 2009

Jokersommer - igjen


Da var det sommer igjen. Ikke bare sommer, men Jokersommer. Fineste sommern på jord, spør du meg.


Det er tid for å stå opp til fuglekvitter(les: måkeskrik), ta på seg den blå Jokert-skjorta med "God sommer" i gul skrift på ryggen og tusle bort på Jokern.


Det er tid for å ta på seg flip-flopene istedetfor svette converse når man skal på jobb. Traske rundt i butikken mellom hyllene med lyden av flip-flopper etter seg. Få hard hud mellom tærene.


Det er tid for å stå bak kassa og sladre med de fast ansatte. Hvem har fått barn, hvem har vært utro med hvem, hva gjorde hu her når hu egentlig skulle være der, hvorfor kjøper han plutselig sånn røyk som bare den ene jenta røyker. Fnise og skravle lavt.


Det er tid for å kjenne muskler som brenner når du fyller opp og fyller ned alle bruskassene som står ute i butikken. Gå opp og ned på tomme kasser, lempe ut og lempe inn, løfte hit og løfte dit. Oppe på de tomme bruskassene ser du alt som ingen andre ser. Og du smiler.


Det er tid for å slå av en prat med den gamle dama, som tidligere kalte seg lærerinne. Hu sier det er fantastisk å være lærer, jeg smiler. En annen gammel dame spør hva hu skal ha til middag. Fisk, sier jeg. Fordi fisk er godt.


Det er tid for å gå rett på jobb etter å ha vært på stranda i noen timer med en venninne eller slektninger som er på besøk. Smake saltvann, lukte saltvann.


Det er tid for å hilse pent på nye og gamle hyttefolk. De som er blitt en del av Filtvet - de som hilser med armen på vei inn døra og har sluttet å spørre gourmetrettede spørsmål. Og de nye - som hilser med øynene først ved endt handletur og spør gourmetrettede spørsmål.


Det er tid for å steke herlige wienerbrød som sloss med lukta av saltvann ned mot Fyret. Drysse melis over og servere på sølvfat. Smugspise et siste wienerbrød du glemte å drysse melis over.


Det er tid for å ta en matpause på det slitne spiserommet. Se på mens den gamle dama, som og jobber der, vasker benken. Snakke om livet.


Det er tid for å tøyse med sjefen. Kaste sammenkrølla kvitteringer på han. Slå han i magen. Få høre samme gamle greia; "hvordan går det med kjærligheten, da?"


Det er tid for å hjelpe de eldste kundene. Finne deres varer. Bære ut i bilen(les: rullatoren). Klappe dem på skulderen og le av deres morsomme vitser. Høre historier fra deres storhetstid. Noenganger nevner de bestefaren min, og alt er helt magisk inne på Jokerbutikken.


Det er tid for å gå hjem etter endt arbeidsdag. Få mat av mamma. Legge seg i solen og tenke at aah, livet er problemfritt. Jokerlivet er helt problemfritt.



1 kommentar:

  1. Wow. Dette var vikelig et Jokerinnlegg. Jeg trur aldri jeg egentlig har forstått hva Jokersjela er. Før nå. Eller slik Joker burde være. Over alt. Om sommeren. Jokerlivet som er helt problemfritt...

    SvarSlett