onsdag, april 15, 2009

Jokeraction






I påsken var det action på Kringsjå i Oslo. En mann og hunden hadde romantisk date i ettromsleiligheten, hvor levende lys inngikk. Jeg ser det for meg, og det ser ytterst meget koselig ut.




Men en viktig ingrediens var glemt. Var det skinnfelle foran peisen? Var det spaghetti og kjøttboller? Var det kanskje en rull med svarte poser for hundens avføring?
Noe var det hvertfall. Og han kunne vel ikke finne det noe annet sted enn på Joker? Nei. Mangler du noe, finner du det på Joker.




Så han tok turen ned. Denne gamle mannen, som helt sikkert hadde stokk og hatt, tuslet ned den korte turen til Joker. For kort tur var det, Joker er jo alltid helt i nærheten.




På Joker Nordberg var det mørkt. Mørkere enn natten. Bare Joker-skiltet blinket litt på skeiva. Var Joker stengt? Mannen så på klokka han hadde på høyre arm, fordi han var venstrehendt. Klokka var nærmere åpningstid enn stengetid! Nei og nei. Mannen var visst helt i svime, han slo seg på pannen og sa til seg selv at Joker er stengt og at det var dumt. Han gikk hjem igjen til hunden og ettromsleiligheten sin.




Men hva skjer når man har romantisk date med levende lys, og glemmer å slukke lysene før man går ut? Og i tillegg har vinduet oppe, med flagrende gardiner like ved lysene? Jo, det klarer vi alle å konkludere oss fram til. Og om Jokeren er aldri så nærme, kan dette lille uhellet inntreffe når og hvor som helst.







Det var en annen mann som hadde sett et skarpt lys fra ettromsleiligheten, ringt på døra og ringt til alt av utrykningskjøretøy da ingen åpna døra. Dagen etter var det ingen som hørte bjeffingen om morgenen når morgenutgaven av Aftenposten ble slengt på døra…



For og bare hoppe rett på moralen: slukk dine lys før du går ut. Lat at vinduet, og ikke ha blafrende gardiner. Og bring alltid din hund med til Joker! Uansett om det er åpent eller stengt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar